OM Ann Hellenius

Ann Hellenius har tidigare grundat och drivit ett eget konsultbolag och jobbat framgångsrikt som CIO för Stockholms stad. Under hennes ledning utsågs Stockholm till “Most innovative city of the year” 2016 och “Årets digitaliseringskommun” 2017. I dag sitter hon med som rådgivare i regeringens digitaliseringsråd, Röda korsets IT-advisory board och i styrelser i både privat och offentlig sektor; Volvofinans Bank, Lantmäteriet, Hallvarsson & Halvarsson och Tillväxtverket. Hon jobbar som CIO för Scandics nya digitala satsning och före det drev Bankgirots digitala transformation.

“79 % av alla tvååringar använder internet i dag. Vad händer när dessa tvååringar en dag kommer ut i samhället?”

Världen ändras snabbt omkring oss. På vilket sätt ställer det krav på ledarskap? Vad är viktigt för att lyckas med ett värderingsstyrt hållbart ledarskap? Andra viktiga ämnen som kan tas upp i en Ann Hellenius föreläsning är förmågan att driva digital transformation, på vilket sätt mångfald är kritisk för innovation och hur företag och organisationer kan öka sin innovativa förmåga och utvecklas med hjälp av den tekniska utvecklingen. Vi får svar på frågor som: Hur minskar man gapen mellan den tekniska utvecklingen och företag och organisationers förmåga att använda ny teknik för utveckling? Vilka möjligheter ger digitaliseringen och vad är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet?

För sitt passionerade arbete med digitalisering har Ann Hellenius blivit nominerad till “Årets chef” 2018 av tidningen Chef, utsetts till “Årets CIO” 2017 av IDG och “European CIO of the year” 2016 av IT One.